Jadło
Karpnicka Struga oferuje głównie tradycyjną polską kuchnię. Po całym dniu atrakcji mogą Państwo skosztować najrozmaitszych potraw przygotowanych domowym sposobem. W naszym menu przeważają wiejskie wyroby, tj. smalec, sery, kiełbasy ,świeże mleko, masło i miód. Zajmujemy się również wypiekami chleba i tradycyjnych ciast w piecu chlebowym.
Śniadania to głównie wiejskie wyroby przy szwedzkim stole. Podajemy zazwyczaj wędliny, sery, warzywa, dżemy, konfitury, miód, mleko, ,,coś’’ na ciepło (parówki, jajecznica, jajka na miękko, naleśniki) i wiele innych smakołyków które dodadzą siły na cały aktywny dzień.
Obiadokolacje to przede wszystkim kuchnia polska. W cenie obiadokolacji są dwa dania oraz deser. Pierwsze danie to oczywiście zupa. Gotujemy tradycyjne, tj. pomidorowa, rosół, ogórkowa, fasolowa, flaczki, grochówka, gulaszowa, barszcz ukraiński, kapuśniak. Na drugie danie proponujemy najrozmaitsze pierożki przygotowywane według sprawdzonej tradycyjnej receptury, kociołek z ogniska, kotlety, kluski, placki ziemniaczane, różnego rodzaju mięsa, gulasze, bigos, gołąbki, zrazy, świeże surówki i warzywa i wiele innych potraw, robionych także na specjalne życzenie gości. Desery to głównie domowe ciasta i konfitury, a także lody, owoce, naleśniki.